توقیف دستگاههای خودپرداز بیت کوین در آلمان بهدلیل نگرانیهای مربوط به پولشویی
مقامهای آلمانی اخیراً ۱۳ دستگاه خودپرداز بیت کوین و تقریباً ۲۵میلیون یورو پول نقد را در ۳۵ نقطه مختلف این کشور توقیف کردند.
نهادهای مجری قانون در آلمان ۲۰آگوست (۳۰مرداد) عملیاتی هماهنگ را برای مقابله با فعالیتهای غیرقانونی مربوط به رمزارزها آغاز کردند. این عملیات به ضبط ۱۳ دستگاه خودپرداز بیت کوین (BTC) در ۳۵ مکان مختلف در سراسر کشور منجر شد.
نهاد نظارتی مالی آلمان، بَفین (BaFin)، با همکاری نیروهای مجری قانون این عملیات را رهبری کرد و دستگاههای پرداخت بدون مجوزهای لازم را هدف قرار داد و تقریباً ۲۵میلیون یورو (حدوداً ۲۸میلیون دلار) وجه نقد را ضبط کرد.
مقامهای آلمانی اعلام کردند که این اقدام بهدلیل افزایش نگرانیها درباره احتمال پولشویی و سایر فعالیتهای غیرقانونی در بخش رمزارزها انجام شده است. دولت آلمان تصمیم گرفته است اقدامات نظارتی سریعی را برای حفظ امنیت و ثبات سیستم مالی کشور انجام دهد.
برخورد آلمان با خودپردازهای بیت کوین بدون مجوز
بهنوشته کریپتونیوز، مقامهای آلمان حدود ۶۰ نفر افسر را برای تأمین امنیت دستگاههای غیرقانونی بهکار گرفتند. این موضوع نشاندهنده اهمیت فراوان این موضوع برای دستگاههای نظارتی این کشور است. این دستگاهها در ۳۵ مکان مختلف در شهرهای بزرگ آلمان قرار داشتند و تراکنشهای رمزارزی را خارج از حوزه مقررات مالی آلمان تسهیل میکردند.
این عملیات بخشی از برنامه گستردهتر مقامهای آلمانی بود که بهمنظور کنترل بیشتر بر بازار رمزارزها و اطمینان از رعایت تمامی فعالیتهای مالی با الزامات قانونی سختگیرانه مندرج در بخش ۳۵ قانون بانکی آلمان (Kreditwesengesetz, KWG) انجام شد. این قانون خدمات مالی و معاملات اوراق بهادار را در آلمان تنظیم میکند و فعالیت بدون مجوز این دستگاهها نقض آشکار این مقررات محسوب میشود.
تلاشهای مستمر آلمان برای مبارزه با رمزارزها
علاوهبر توقیف دستگاههای خودپرداز بیتکوین، مقامهای آلمانی ۲۱,۷۷۹میلیون یورو را مسدود کردند که بهنحوی به افراد یا گروههای مرتبط با عملیات غیرقانونی مربوط میشد. تحقیقات نشان میدهد که احتمال ارتباط با جرایم سازمانیافته نیز وجود دارد و این مسئله جدیت پرونده را بیشتر کرده است.
سرکوب اخیر اولین اقدام مقامهای آلمانی علیه بازار ارز رمزنگاری نیست. در اوایل سال جاری میلادی، آلمان با فروش گسترده بیت کوین باعث کاهش چشمگیر ارزش بازار این رمزارز شد. رویکرد آلمان درقبال رمزارزها بهطور فزایندهای سختگیرانه شده است. نهادهای نظارتی بر غیرقانونیبودن برخی فعالیتهای رمزارزی تأکید میکنند و تلاشهای خود را برای محدودکردن آنها تشدید کردهاند.
اقدامات اخیر علیه دستگاههای خودپرداز بیتکوین بهوضوح نمایانگر این موضع سختگیرانه است و نشان میدهد که دولت بهدنبال مقابله با هرگونه عملیات رمزارزی است که با چهارچوبهای نظارتی سختگیرانه همخوانی نداشته باشد.
در پی این تحولات، بازار در حال تنظیم و اصلاح پس از فروش انبوه است. رویکرد تهاجمی دولت آلمان فضای سختگیرانهای برای کسبوکارها و کاربرهای رمزارزها ایجاد کرده است. بهنظر میرسد که رویکرد نظارتی با شدت بیشتری ادامه خواهد یافت.