دپوزیت (Deposit) یکی از اصطلاحات است که حین کارکردن با صرافیهای ارز دیجیتال، زیاد با آن روبهرو میشوید. از این اصطلاح برای شارژ موجودی حسابهای کاربری در صرافیها استفاده میشود. روشهای گوناگون برای دپوزیت با استفاده از ارز دیجیتال در صرافیها وجود دارند. در این مطلب از بلاگ تترلند، قصد داریم مهمترین نکات درباره Deposit در صرافیهای ارز دیجیتال خارجی را بررسی میکنیم.
دپوزیت چیست؟
به زبان ساده، دپوزیت (Deposit) بهمعنی شارژکردن موجودی حساب کاربری در صرافی ارز دیجیتال است. با ثبتنام در صرافی، معمولا کیفپول ارز دیجیتال اختصاصی در اختیار شما قرار میگیرد. بسته به اینکه صرافی از کدام شبکههای بلاکچین پشتیبانی میکند، امکان واریز و برداشت تعداد مشخصی ارز دیجیتال برای کاربران مهیاست؛ البته در گذر زمان این تعداد دستخوش تغییر میشود.
اصطلاح دپوزیت را میتوان برای واریز وجه در قالب ارزهای فیات به حساب کاربری در صرافیهای ارز دیجیتال هم دانست؛ اما با توجه به محدودیتهای موجود، کاربران ایرانی فقط از ارزهای دیجیتال برای شارژ کیفپول خود در صرافیهای خارجی بهره میگیرند. بدیهی است که بیشترین حجم تراکنشهای مربوط به دپوزیت در صرافیها مربوط به تتر است.
انواع روشهای Deposit در صرافی چیست؟
رویهمرفته دو روش اصلی برای دپوزیت در صرافیهای خارجی وجود دارند که عبارتاند از:
دپوزیت از کیفپول غیرحضانتی
اگر از کیفپولهای غیرحضانتی مانند تراست ولت و متامسک استفاده میکنید، از آنها برای انتقال ارز دیجیتال به حساب کاربری خود در صرافیهای رمزارز میتوانید استفاده کنید. در این صورت، باید درخواست واریز ارز دیجیتال مدنظر خود را در صرافی ثبت کنید تا آدرس ولت اختصاصی آن در اختیار شما قرار بگیرد. سپس در کیفپول غیرحضانتی خود، عملیات برداشت رمزارز را انجام دهید و در بخش آدرس مقصد باید نشانی کیفپول صرافی را درج کنید.
دپوزیت از صرافی ارز دیجیتال ایرانی
با توجه به اینکه امکان انتقال ریالی به صرافیهای خارجی وجود ندارد، بهترین راه خرید تتر با استفاده از ریال در صرافیهای ایرانی و انتقال به پلتفرمهای خارجی است. فرایند دپوزیت از صرافیهای ایرانی به خارجی هم مشابه کیفپولهای غیرحضانتی است.
دقت کنید که برخی از صرافیهای داخلی انتقال مستقیم به پلتفرمهای خارجی را ممنوع اعلام کردهاند. این ممنوعیت بهدلیل حساسیتهای ناشی از شناسایی کیفپول صرافیهای داخلی و مسدودشدن موجودی آنها وضع میشود. در این صورت، باید از کیفپولهای غیرحضانتی بهعنوان واسطه برای انتقال ارز دیجیتال استفاده کنید.
نکات امنیتی هنگام Deposit در صرافیها
شاید در نگاه اول، Deposit در صرافی ارز دیجیتال فرایند ساده و پیشپاافتادهای بهنظر برسد. بااینحال، اگر همین عملیات ساده بدون آگاهی و بهشکل نادرست انجام شود، ممکن است باعث ازدسترفتن بخش زیادی از سرمایه کاربران شود. برای این منظور، توجه به برخی نکات هنگام دپوزیت به حساب صرافی ارز دیجیتال ضروری است.
انتخاب شبکه بلاکچین مناسب
اگر قصد داشته باشید عملیات Deposit در صرافی را با ارز دیجیتال انجام دهید، باید به شبکه بلاکچین برای انتقال رمزارز نیز دقت کنید. هرکدام از ارزهای دیجیتال در شبکه بلاکچین خاصی پشتیبانی میشوند. بهعنوان مثال، امکان انتقال تتر در قالب چند شبکه بلاکچین مانند اتریوم و ترون و بایننس اسمارتچین وجود دارد.
هر صرافی معمولا از تعداد مشخصی از شبکههای بلاکچین پشتیبانی میکند. بلاکچین انتقال در کیفپول مبدأ و مقصد باید یکسان باشد؛ وگرنه موجب ازدسترفتن داراییتان خواهد شد.
تفاوت کارمزد و سرعت دپوزیت
یکی دیگر از نکاتی که هنگام Deposit در صرافیهای ارز دیجیتال باید به آن توجه شود، کارمزد و سرعت انتقال داراییهاست. کارمزد عملیات واریز ارز دیجیتال به حساب صرافی تحتتأثیر عوامل مختلفی مانند نوع ارز دیجیتال و شبکه بلاکچین انتخابی و روش واریز متفاوت خواهد بود. در کنار توجه به کارمزد کم، حتما شبکههایی را برای انتقال ارز دیجیتال انتخاب کنید که از امنیت مناسب برخوردارند. اتریوم و ترون دو نمونه از شبکههای امن انتقال تتر بهشمار میروند.
اهمیت وارد کردن صحیح آدرس ولت برای دپوزیت
آدرس ولت که هنگام واریز ارز دیجیتال به حساب صرافی مدنظر خود و انجام عملیات Deposit وارد میکنید، باید کاملاً درست و دقیق باشد؛ درغیراین صورت، ممکن است با دو مشکل روبهرو شوید. اگر خوشاقبال باشید و آدرس واردشده متعلق به کیفپول دیگری نباشد، عملیات دپوزیت انجام نخواهد شد. درغیراینصورت، انتقال ارز دیجیتال به آدرس ولت اشتباه انجام میشود و دیگر نمیتوانید سرمایه خود را بازیابی کنید.
اهمیت تگ یا ممو در دپوزیت ارز دیجیتال
برای دپوزیت برخی از ارزهای دیجیتال مانند ریپل در صرافیها، علاوهبر آدرس ولت باید کد تگ یا ممو را هم وارد کنید. داستان از این قرار است که بعضی از صرافیها از آدرسی مشترک برای نگهداری موجودی ارز دیجیتال خاصی استفاده میکنند.
کد تگ یا ممو شناسهای منحصربهفرد برای هر اکانت است که به صرافی کمک میکند تا موجودی هر حساب کاربری را تشخیص دهد. اگر هنگام دپوزیت ارزهایی که به درج ممو نیاز دارند، این موضوع را رعایت نکنید، ممکن است صرافی برای بازیابی وجه شما همکاری نکند یا زمان زیادی برای دسترسی به آن را از دست دهید.
نحوه پیگیری دپوزیت ارز دیجیتال در صرافیها
تمام صرافیهای ایرانی و خارجی ارز دیجیتال پساز اتمام عملیات Deposit، امکان پیگیری سرمایه و داراییهای واریزشده را در اختیار کاربران خود قرار میدهند. با مراجعه به بخش تاریخچه واریزیها (Deposit History)، میتوانید ارزهای دیجیتالی که وارد حسابتان شده است، بهتفکیک زمانبندی مشاهده کنید.
حال سؤال این است که اگر عملیات Deposit در صرافی ارز دیجیتال با مشکل روبهرو شد، باید چه کار کنیم؟ در برخی مواقع، حتی با رعایت تمام این نکات بازهم بهدلیل عواملی مانند شلوغی شبکه و طولانیشدن تأیید تراکنش از طرف نودهای اعتبارسنج واریز شما با مشکل روبهرو میشود. بنابراین، اگر به هر دلیلی بازهم واریز شما انجام نشد، بهتر است قبلاز انجام هر کاری، ابتدا با پشتیبانی آن صرافی تماس بگیرید.
اگر هش تراکنش (TXID) را در اختیار کارشناسان پشتیبانی قرار دهید، آنها وضعیت تراکنش را در مرورگر بلاکچین بررسی میکنند و وضعیت موجود را برای شما شرح میدهند. هش تراکنش کدی متشکل از حروف و اعداد انگلیسی پساز ثبت نهایی انتقال ارز دیجیتال از کیفپول مبدأ در اختیار شما قرار میگیرد.
جمعبندی
در این مقاله، هرآنچه باید درباره دپوزیت (Deposit) در صرافیهای ارز دیجیتال بدانید، برایتان توضیح دادیم. با توجه به بازگشتناپذیربودن تراکنشهای ارز دیجیتال، حتما نکات ذکرشده درباره عملیات دپوزیت ارز دیجیتال را بهدقت رعایت کنید تا با مشکل روبهرو نشوید.