تضاد در بازار ETFها؛ ورود سرمایه به بیتکوین و خروج مداوم از اتریوم

در تاریخ ۱۷ مارس، ETF اسپاتهای بیتکوین شاهد ورود سرمایه ۲۷۴/۵۹ میلیوندلاری بودند که این موضوع بهوضوح نشاندهنده افزایش اعتماد سرمایهگذاران به بزرگترین رمزارز جهان است.
اما در همان روز ETF اسپاتهای اتریوم خروج جریان خالص ۷/۲۹ میلیوندلاری را تجربه کردند؛ بنابراین روند کاهش سرمایهگذاری در این صندوقها نهمین روز هم ادامه یافت.
بر اساس دادههای منتشر شده از سوی SoSoValue، صندوق iShares Bitcoin Trust متعلق به بلکراک بیشترین جذب سرمایه را در میان محصولات بیتکوین داشته و توانسته است ۴۲/۲۶ میلیون دلار ورود سرمایه ثبت کند.
در همین حال، صندوق FBTC نیز عملکردی قوی از خود نشان داده و توانسته ۱۲۷/۲۸ میلیون دلار سرمایه جدید جذب کند. این میزان ورود سرمایه نشاندهنده افزایش تقاضا از سوی سرمایهگذاران نهادی برای داراییهای مرتبط با بیتکوین است.
علاوه بر این، ETF بیتکوین ARK & 21Shares نیز با جذب ۸۸/۵۳ میلیون دلار، رشد قابلتوجهی را تجربه کرده است. این موضوع نشان میدهد که سرمایهگذاران به صندوقهای تحت مدیریت شرکتهای معتبر و باسابقه صنعت رمزارزها علاقهمند هستند.
از سوی دیگر، دو محصول تحت مدیریت شرکت گریاسکیل نتایج متفاوتی را ثبت کردهاند. صندوق Grayscale Bitcoin Trust شاهد ورود ۱۴/۲۲ میلیوندلاری بوده، درحالیکه صندوق Grayscale Bitcoin Trust در این روز هیچ تغییری در میزان سرمایههای ورودی خود نداشته است.
از سوی دیگر، به نظر میرسد اتریوم روند متناقضی را در پیش گرفته و دادهها حاکی از آن هستند که خروج روزانه ۷/۲۹ میلیوندلاری تنها بهدلیل عملکرد صندوق (Grayscale Ethereum Trust (ETHE بوده است.
این کاهش سرمایه نشان میدهد که سرمایهگذاران تمایل کمتری به سرمایهگذاری در محصولات مرتبط با اتریوم دارند. سایر ETFهای مرتبط با اتریوم، از جمله ETHA متعلق به بلکراک، ETH متعلق به گریاسکیل، FETH از فیدلیتی، ETHW از بیتوایز، ETHV از وناک، EZET از فرانکلین، QETH از اینوِسکو و CETH از ۲۱Shares، نیز، همگی بدون جذب سرمایه بودهاند.
روند نزولی ETFهای مرتبط با اتریوم در هفتههای اخیر ادامه داشته و این موضوع گمانهزنیهایی را درباره تغییر رفتار سرمایهگذاران ایجاد کرده است. برخی تحلیلگران معتقدند که سرمایهگذاران در حال انتقال سرمایههای خود از اتریوم به بیتکوین هستند؛ چون بیتکوین در حال بازپسگیری سطوح کلیدی قیمت در بازار است.
رکورد خروج سرمایه از داراییهای دیجیتال: ۱/۷ میلیارد دلار در یک هفته
به گزارش cryptonews، سرمایهگذاران برای پنجمین هفته متوالی داراییهای دیجیتال خود را نقد کردهاند و طی یک هفته گذشته، ۱/۷ میلیارد دلار از این بازار خارج شده است. این روند باعث شده است که مجموع خروج سرمایه از آغاز افت بازار به ۶/۴ میلیارد دلار برسد. همچنین، این روند ۱۷ روز متوالی خروج سرمایه را ثبت کرده که طولانیترین دوره کاهش سرمایهگذاری در داراییهای دیجیتال از سال ۲۰۱۵ تاکنون به شمار میرود.
بااینحال، نکتۀ مثبت این است که باوجود روند نزولی، میزان ورودی سالانه همچنان مثبت بوده و برابر با ۹۱۲ میلیون دلار است. این بدان معناست که علیرغم خروج سرمایه در هفتههای اخیر، میزان سرمایه ورودی از ابتدای سال ۲۰۲۵ همچنان از میزان خروج سرمایه بیشتر است.
در سطح جهانی، ایالات متحده بیشترین سهم را در خروج سرمایه از داراییهای دیجیتال داشته و طی این مدت، ۱/۱۶ میلیارد دلار از این بازار خارج شده که ۹۳ درصد از کل خروج سرمایهها را شامل میشود.
پس از آمریکا، سوئیس با ۵۲۸ میلیون دلار خروج سرمایه در رتبه دوم قرار دارد که عمده آن به دلیل خروج یک سرمایهگذار کلیدی بوده است. در این میان، آلمان برخلاف روند جهانی عمل کرده و ۸ میلیون دلار ورود سرمایه ثبت کرده است.
وضعیت رمزارزهای اصلی در بازار
بیتکوین همچنان بیشترین تأثیر را از روند خروج سرمایه متحمل شده و در هفته گذشته ۹۷۸ میلیون دلار خروج سرمایه داشته است. این موضوع مجموع خروج سرمایه از بیتکوین را طی پنج هفته اخیر به ۵/۴ میلیارد دلار رسانده است. درعینحال، سرمایهگذاران از موقعیتهای شورت بیتکوین نیز خارج شدهاند و ۳/۶ میلیون دلار خروج سرمایه از این بخش ثبت شده است.
اتریوم نیز روند نزولی مشابهی را در پیش گرفته و طی هفته گذشته ۱۷۵ میلیون دلار خروج سرمایه را تجربه کرده است. همچنین، سولانا نیز شاهد خروج ۲/۲ میلیوندلاری بوده، درحالیکه در میان رمزارزهای برتر، ریپل (XRP) برخلاف روند کلی بازار عمل کرده و ۱/۸ میلیون دلار ورود سرمایه داشته است.
لازم به ذکر است که علاوه بر رمزارزها، بازار سهام مرتبط با بلاکچین نیز در هفته گذشته ۴۰ میلیون دلار خروج سرمایه را ثبت کرده است. این موضوع نشاندهنده نگرانیهای سرمایهگذاران نسبت به چشمانداز آینده شرکتهای مرتبط با فناوری بلاکچین است.
بهطورکلی، بازار داراییهای دیجیتال در هفتههای اخیر شاهد خروج گسترده سرمایه بوده است که عمدتاً ناشی از تغییر نگرش سرمایهگذاران و افزایش عدم اطمینان نسبت به آینده این بازار است.
درحالیکه بیتکوین همچنان پناهگاه اصلی سرمایهگذاران محسوب میشود، ETFهای اتریوم با روند خروج مداوم سرمایه مواجه شدهاند. بااینحال، برخی از رمزارزها مانند ریپل، عملکرد مثبتی داشتهاند و در برخی مناطق مانند آلمان، همچنان ورود سرمایه مشاهده میشود.