سهم چشمگیر استیبل کوین ها از تراکنشهای غیرقانونی رمزارزها در سال ۲۰۲۴
شرکت چینآنالیسیس (Chainalysis) در گزارشی اعلام کرد که در سال ۲۰۲۴ استیبل کوین ها بیشترین سهم را از تراکنشهای غیرقانونی رمزارزها داشتهاند.
یکی از ابهامهای قدیمی درباره بازار کریپتوکارنسی، استفاده از رمزارزها برای تراکنشهای غیرقانونی مانند پولشویی و تامین مالی تروریسم بوده است. علاوهبراین، بخشی از کلاهبرداریها و باجگیریها در سالهای اخیر با تراکنش رمزارزها انجام شده است.
شرکت چینآنالیسیس (Chainalysis) در جولای۲۰۲۴ گزارشی درباره نقش رمزارزها در پولشویی منتشر کرده است. در این گزارش، آمده است که از سال ۲۰۱۹ تاکنون حدود ۱۰۰میلیارد دلار تراکنش غیرقانونی مربوط به پولشویی در کیفپولهای کریپتویی انجام شده است.
بهنقل از Banklesstimes، اوج تراکنشهای پولشویی در بازار کریپتو با حدود ۳۰میلیارد دلار به سال ۲۰۲۲ مربوط بود و بعدازآن در سال ۲۰۲۳ این عدد به ۲۴میلیارد دلار کاهش پیدا کرد. از سال ۲۰۲۴ تاکنون نیز، حدود ۸میلیارد دلار تراکنش غیرقانونی را شاهد بودیم. باتوجهبه سپریشدن نیمی از سال، این آمار نشاندهنده بهبود نظارت بر بازار است.
چینآنالیسیس در گزارشش اعلام کرده است واسطههایی که نقش انتقال رمزارزها از مبدأ آلوده به کیفپولهای مقصد را بازی میکنند، عمدتاً ولتهای شخصی هستند که بهصورت ناشناس باقی میمانند. حدود ۸۰درصد جابهجایی رمزارزها با هدف پولشویی ازطریق ولتهایی صورت میگیرد که تنها یک بار برای این منظور استفاده میشوند.
همچنین، تعداد کیفپولهای مشارکتکننده در فرایند پولشویی از ۷/۵میلیون در ابتدای سال ۲۰۱۹ به حدود ۱۲/۵میلیون در ابتدای سال ۲۰۲۳ افزایش یافته است. در گزارش Chainalysis، تأکید شده است که عمده مبادلات غیرقانونی با استفاده از استیبل کوین ها انجام میشوند.
دلیل این موضوع هم ترجیح کلاهبرداران برای درامانماندن از نوسانهای قیمت رمزارزها است. گفتنی است که آنان با این کار ریسک مسدودشدن کیفپولهایشان بهدست صادرکنندگان استیبل کوین ها را میپذیرند. حتماً شما هم در ماههای گذشته اخباری مبنیبر اقدام شرکت تتر برای مسدودکردن ولتهایی را شنیدهاید که به همین موضوع مربوط است.