
استاندارد TRC-20 مجموعهای از قوانین و مقررات برای ایجاد توکن در بلاکچین ترون است. این استاندارد با الهام از استاندارد اختصاصی بلاکچین اتریوم (ERC-20) ایجاد شده و ضمن ارتقای آن، قابلیتهای ویژهای را به ارمغان آورده است.
ازجمله قابلیتهای TRC20 این است که سرعت پردازش تراکنشها در بلاکچین ترون در مقایسه با اتریوم تا حد زیادی افزایش و کارمزد تراکنشها کاهش یافته است. در ضمن، ایجاد قراردادهای هوشمند در بلاکچین ترون با این استاندارد بهمراتب سادهتر از اتریوم است. در این مطلب، قصد داریم ویژگیها و کاربردهای استاندارد TRC-20 را بررسی کنیم. پس تا پایان با ما همراه باشیم.
استاندارد TRC20 چیست؟
استاندارد TRC20 پروتکلی در شبکه ترون است که برای ساخت و انتقال توکنها با سرعت زیاد و کارمزد کم استفاده میشود. این استاندارد مشابه ERC20 است و سازگاری کاملی با کیفپولها و قراردادهای هوشمند دارد.
اگر برای شما هم سؤال است که TRC20 مخفف چیست؟ باید بدانید که TRC-20 مخفف عبارت TRON Request for Comment 20 است. این استاندارد بهعنوان مهمترین پروتکل در بلاکچین ترون برای ایجاد توکن و قرارداد هوشمند شناخته میشود.
در اوایل فعالیت شبکه ترون، استاندارد TRC-10 بهعنوان پروتکل اصلی این بلاکچین استفاده میشد. این استاندارد با مشکلات و محدودیتهایی همراه بود. توسعهدهندگان ترون استاندارد TRC10 را ارتقا دادند که نتیجه تلاش آنها رونمایی استاندارد TRC-20 بود.
استاندارد TRC20 به تسهیل ایجاد توکن و قرارداد هوشمند در شبکه ترون منجر شد. به همین دلیل، بهسرعت به استاندارد اصلی برای راهاندازی توکن در این بلاکچین تبدیل شد. بررسی کارشناسان نشان میدهد که ایده اصلی طراحی استاندارد TRC-20 از استاندارد ERC-20 شبکه اتریوم گرفته شده است.
ساختار استاندارد TRC20 چگونه است؟
هر استاندارد فنی برای ایجاد توکن در شبکه بلاکچین از ساختار مشخصی از کدهای برنامهنویسی در قالب توابع برخوردار است. تعدادی از توابع تشکیلدهنده استاندارد نقش اصلی و محوری برعهده دارند و باید برای ایجاد هر توکن، آن توابع را دقیق تعیین تکلیف کرد. اصلیترین توابع برای توسعه توکن TRC-20 عبارتاند از:
- Name: این تابع برای تعیین نام توکن TRC20 کاربرد دارد.
- Symbol: با استفاده از این تابع باید نماد معاملاتی توکن TRC-20 را ایجاد کنید.
- Total Supply: با استفاده از این تابع باید تعداد کل عرضه توکن TRC20 را مشخص کنید.
- Balance of: با استفاده از این تابع میتوانید موجودی حساب خاص از توکن TRC20 را مشخص کنید.
- Transfer: بهکمک این تابع میتوان تعداد مشخصی از توکن TRC20 را به حساب مشخصی انتقال داد.
- Approve: با استفاده از این تابع میتوانید حسابهای مجاز برای تایید انتقال توکن TRC20 بین سایر حسابها را مشخص کنید.
اینها توابع اصلی استاندارد تی آر سی ۲۰ هستند. علاوهبر آنها میتوانید بسته به نیاز خود هنگام ایجاد توکن در شبکه ترون، قابلیتها و ویژگیهای جدیدی را به توکن اضافه کنید.
ویژگیهای TRC20 چیست؟
استاندارد TRC-20 ازنظر طراحی کاملاً انعطافپذیر است. این یعنی طیف گستردهای از گزینهها را برای اضافهکردن ویژگیها و عملکردهای خاص به توکنها در اختیار توسعهدهندگان قرار میدهد.
توابع داخلی استاندارد TRC20 بهگونهای طراحی شدهاند که با استاندارد ERC-20 سازگاری کامل دارند. به عبارت دیگر، در هر برنامه غیرمتمرکز که از استاندارد ERC20 پشتیبانی میکند، میتوان از توکنهای TRC20 هم استفاده کرد.
استاندارد TRC20 از قراردادهای هوشمند پشتیبانی میکند. سالیدیتی (Solidity) زبان اختصاصی قرارداد هوشمند در بلاکچین ترون است. این زبان برنامهنویسی نوعی زبان قراردادمحور است که برای پیادهسازی و اجرای قراردادهای هوشمند در اکثر بلاکچینها استفاده میشود.
ساختار آدرس حسابهای کاربران در شبکه ترون با استاندارد TRC-20 با سایر استانداردها تفاوت دارد. آدرس حسابها در این شبکه با حرف T شروع میشود و در ادامه آن، تعدادی حرف و عدد بهشکل تصادفی قرار میگیرند. بهعنوان مثال، در این تصویر آدرس کیفپول تتر صرافی تترلند با استاندارد TRC-20 را مشاهده میکنید.
مزایای استاندارد TRC20 چیست؟
مهمترین مزیت استاندارد TRC-20، مقیاسپذیری است. بلاکچین ترون میتواند بیش از دوهزار تراکنش را در ثانیه پردازش کند. به همین دلیل، ترون یکی از بلاکچینهای سریع بازار کریپتوکارنسی لقب میگیرد. علاوهبر آن، مقیاسپذیری ایدئال باعث شده است تا کارمزد تراکنش توکنهای TRC-20 مقرونبهصرفه باشد.
دو مزیت بادشده ترون را به یکی از انتخابهای اصلی فعالان بازار رمزارزها برای انتقال ارز دیجیتال تتر تبدیل کرده است. درواقع با انتخاب ترون آسودهخاطر خواهید بود که انتقال تتر سریعتر و ارزانتر از شبکههایی مانند اتریوم انجام میپذیرد.
بهعنوان مثال، در زمان نگارش مطلب حاضر، کارمزد برداشت تتر در شبکه ترون در صرافی تترلند برابر با ۳/۹ تتر است. این عدد در شبکه اتریوم برابر با ۲۰ تتر است.
توسعهدهندگان ترون بهطور دائمی برای آزمایش و ممیزی استاندارد TRC20 اقدام میکنند. این استاندارد یکی از پروتکلهای امن ایجاد توکن در بازار کریپتوکارنسی است. سازگاری کامل TRC20 با ERC20 یکی دیگر از مزایای این استاندارد است که پیشتر به آن اشاره کردیم.
تعداد توکنهای استاندارد TRC-20 چقدر است؟
در فروردین ۱۴۰۴، تعداد توکنهای ایجادشده در بلاکچین ترون بالغ بر ۱۸۱,۴۹۳ توکن است. جالب است بدانید که تعداد ۱۷,۶۲۴ توکن، یعنی معادل بیش از ۹۷ درصد توکنهای بلاکچین ترون با استاندارد TRC20 ایجاد شدهاند.
شما میتوانید ازطریق وبسایت tronscan.org فهرست کامل توکنهای مبتنیبر استاندارد TRC-20 را مشاهده کنید. آمار دقیقی از وضعیت خرید ترون هم در وبسایت مذکور ارائه میشود. بدون تردید تتر (USDT) مهمترین توکن مبتنیبر این استاندارد در شبکه ترون است. ارزش بازار این توکن درحالحاضر بیش از ۶۶ میلیارد دلار است و درحدود ۶۴ میلیون کیفپول نگهداری میشود.
تفاوت استاندارد TRC10 و TRC20 در چیست؟
علاوهبر استاندارد TRC20 بلاکچین ترون سه استاندارد دیگر هم دارد که عبارتاند از:
- TRC10
- TRC721
- TRC1155
مهمترین تفاوت استاندارد TRC10 و TRC20 در پشتیبانی از قراردادهای هوشمند است. استاندارد TRC-10 قراردادهای هوشمند را پشتیبانی نمیکند. درضمن بعداز رونمایی استاندارد TRC20 عملاً توسعهدهندگان قید استفاده از TRC10 را زدند.
استاندارد TRC721 برای ایجاد توکن NFT در بلاکچین ترون کاربرد دارد. استاندارد TRC-1155 بهعنوان استاندارد مولتی تسک شناخته میشود. تمام توکنهای غیرقابلتعویض و توکنهای مبادلهای بهواسطه این استاندارد در قرارداد هوش مصنوعی ترکیب میشود.
توسعهدهندگان ازطریق این استاندارد میتوانند توکنهای مختلف را با یکدیگر ترکیب و عملکردهای متفاوتی برای آنها در بلاکچین ترون تعریف کنند.
مقایسه استاندارد TRC-20 و ERC-20
کاربردهای TRC20 در بازار رمزارزها بسیار زیاد است. جالب است بدانید که در بسیاری از روزهای سال، حجم تراکنشهای تتر با شبکه ترون (TRC20) بیشتر از اتریوم (ERC20) است. برای درک دلیل این موضوع باید به تفاوت TRC20 و ERC20 توجه کنید.
همانطورکه اشاره کردیم، تراکنشها در شبکه ترون در مقایسه با اتریوم با سرعت بیشتر و کارمزد کمتر پردازش میشوند. در مطلبی جداگانه تفاوت TRC20 و ERC20 را بررسی کردهایم که دعوت میکنیم برای آگاهی از جزئیات بیشتر آن را مطالعه کنید.
بهترین کیف پولهای TRC-20
بسیاری از کیف پولهای نرمافزاری و سختافزاری ارزهای دیجیتال از شبکه TRC-20 پشتیبانی میکنند. ازجمله کیف پولهای غیرحضانتی مهم در بازار رمزارزها که از استاندارد TRC20 پشتیبانی میکنند، میتوان به اینها اشاره کرد:
- تراست ولت (Trust Wallet)
- اکسدوس (Exodus)
- کوینومی (Coinomi)
- اتمیک ولت (Atomic Wallet)
- لجر (Ledger)
- ترزور (Trezor)
جمعبندی
در این مطلب، بررسی کردیم که استاندارد TRC-20 چیست و تفاوت شبکه Tron و استاندارد TRC-20 را توضیح دادیم. این استاندارد در ارتقای جایگاه بلاکچین ترون در بازار کریپتوکارنسی نقش بسیار زیادی برعهده داشته است؛ چراکه یکی از عوامل کاهش کارمزد و افزایش سرعت تراکنشهای این شبکه است.ار زیادی برعهده داشته است؛ چراکه یکی از عوامل کاهش کارمزد و افزایش سرعت تراکنشهای این شبکه است.