
کلاهبرداری با رمزارزها به یکی از مسائل امنیتی اصلی دنیای دیجیتال و بازارهای مالی تبدیل شده است. در سالهای اخیر و باتوجهبه روند روبهرشد استفاده از رمزارزها، تعداد روشهای کلاهبرداری با رمزارزها نیز افزایش یافته است.
بر همین اساس، تمام افرادی که در این بازار مالی مشغول فعالیت هستند، باید از روشهای تقلب در معاملههای رمزارزها آگاه باشند. در این مقاله از بلاگ تترلند، متداولترین روشهای کلاهبرداری ازطریق رمزارزها را معرفی میکنیم و نحوه جلوگیری از آنها را توضیح میدهیم.
روشهای کلاهبرداری با رمزارزها
همانطورکه گفتیم، افزایش محبوبیت و کاربرد رمزارزها با رشد آمار کلاهبرداری در این حوزه همراه بوده است؛ بههمیندلیل، آشنایی تمامی کاربران با روشهای کلاهبرداری با رمزارزها بسیار اهمیت دارد. کلاهبرداری با رمزارزها به سه دسته کلی تقسیم میشود:- سرمایهگذاری در صرافی یا وبسایت یا برنامه رمزارز جعلی
- معرفی توکنهای جعلی و تشویق به سرمایهگذاری یا انجام شغلهای مرتبط با رمزارزها
- استفاده از رمزارزها برای پرداخت به کلاهبرداران
کلاهبرداری با رمزارزها ازطریق صفحههای معاملههای جعلی یا کیفپولهای تقلبی
این نوع از کلاهبرداری با رمزارزها به شیوههای مختلفی اجرا میشود؛ اما سناریوِ اصلی در تمام روشها یکی است و درحقیقت، این صفحهها تلاش میکنند تا با تقلید ظاهر و خدمات صرافی یا کیفپول آنلاین واقعی، مخاطبان را فریب دهند. روشهای مختلف اجرای این نوع کلاهبرداری ازاینقرارند:صفحههای کلاهبرداری (Phishing Webpages)
Phishing Webpages صفحههای جعلی هستند که ظاهراً بهشکل وبسایتهای معمولی طراحی شدهاند و اطلاعات حساس و مهمی مانند نام کاربری، رمزعبور، اطلاعات بانکی و شماره کارت اعتباری را بهصورت تقلبی از کاربران جمعآوری میکنند. این صفحههای کلاهبرداری معمولاً ازطریق ایمیلهای جعلی یا پیامهای متنی به کاربران ارسال میشوند و از آنان درخواست میکنند که اطلاعات حساسشان را وارد کنند. بدینترتیب، کلاهبرداران بهراحتی به اطلاعات شخصی و مالی کاربران دسترسی مییابند و از این اطلاعات برای اهداف مختلفی، ازجمله دزدیدن رمزارزهای کاربر میتوانند استفاده کنند. فرصت سرمایهگذاری در این روش کلاهبرداری با رمزارزها، کاربران از پلتفرمهای نامطمئن و جعلی برای معامله یا استخراج رمزارزها استفاده میکنند. در این پلتفرمها، در ابتدا ارزش رمزارزها روند صعودی را طی میکند؛ بنابراین، کاربران سرمایهگذاری خود را افزایش میدهند. بااینحال پس از رسیدن به حد مشخصی از سرمایهگذاری، پشتیبانی وبسایت حساب کاربران را قفل میکند و پس از بستن وبسایت، با پول سرمایهگذاران ناپدید میشود. برنامههای جعلی معامله رمزارزها یکی دیگر از روشهای کلاهبرداری با رمزارزها ارائه برنامههای معامله رمزارزهای جعلی برای کاربران است. این برنامهها در قالب اپلیکیشن یا کیفپولهای مناسب گوشیهای هوشمند ارائه میشوند و اولین نشانه برای شناسایی آنها این است که معمولاً کاربران را به دانلود مستقیم برنامه از وبسایت خود دعوت میکنند. ناگفته نماند که گاهی اوقات ممکن است این برنامهها موقتاً در پلتفرمهای معتبری مانند Google Play و Apple Store ظاهر شوند؛ اما معمولاً بهسرعت حذف میشوند. برای اطمینان از جعلینبودن این برنامهها، بهتر است بخش دیدگاههای آنها را در پلتفرمها معتبر بررسی کنید.