صرافی بایننس به مسدودکردن داراییهای رمزارزی فلسطینیها متهم شد
طبق ادعاهای مدیرعامل شرکت Noones، صرافی بایننس بهدستور مقامهای اسرائیلی داراییهای کاربران فلسطینی را مسدود کرده است.
۲۶آگوست (۵شهریور)، ری یوسف، بنیانگذار مشترک Paxful و مدیرعامل پلتفرم Noones P2P، ادعا کرد که بایننس، یکی از صرافیهای رمزارزی بزرگ جهان، داراییهای رمزارزی کاربران فلسطینی را به درخواست مقامهای اسرائیلی مسدود کرده است.
اتهام و قانون ضدتروریسم اسرائیل
یوسف با انتشار پستی در شبکه اجتماعی X اعلام کرد:
بایننس به درخواست نیروهای دفاعی اسرائیل (IDF) تمام وجوه متعلق به کاربران فلسطینی را ضبط کرده است.
وی افزود این صرافی درخواستهای کاربران مالباخته را نپذیرفته و از بازگرداندن وجوه ضبطشده به آنان خودداری کرده است. درحالحاضر، بایننس و مقامهای اسرائیلی اظهارنظری درباره این موضوع نکردهاند.
اظهارات یوسف در حالی منتشر شده است که پیشتر ادعاهایی مبنیبر این موضوع عنوان شده بود که کیفپولهای رمزارزی، ازجمله کیفپولهای متعلق به فلسطینیها، وجوهی را از شرکت مبادلات دبی دریافت کردهاند. این سازمان مستقر در غزه که در سال ۲۰۲۲ مقامهای اسرائیلی آن را شناسایی کردند، بهعنوان سازمان تروریستی طبقهبندی شده است.
گزارشها حاکی از آن است که بایننس در پاسخ به درخواستهای کاربران فلسطینی به نامهای اشاره کرده است که در نوامبر۲۰۲۳ پل لاندز، از دفتر ملی مبارزه با تأمین مالی تروریسم اسرائیل، امضا کرده بود. در این نامه، به قوانین مبارزه با تروریسم استناد شده و درباره توقیف موقت اموال متعلق به یکی از سازمانهای تروریستی ازجمله داراییهای مرتبط با حسابهای رمزارزی توضیح داده شده است.
نگرانیهای یوسف درباره توقیف رمزارزها: «اکنون همه ما فلسطینی هستیم»
یوسف ضمن انتشار این پست، نگرانی خود را درباره نقض حریم خصوصی در فضای رمزارزها ابراز کرد. وی گفت:
اکنون در شرایطی هستیم که صرافیهای متمرکزی مانند بایننس بهجای اینکه پلتفرمهای امنی برای ذخیره داراییهای دیجیتال باشند، به خبرچینهای دولتی تبدیل شدهاند.
وی ادعا کرد که بایننس اطلاعات کاربران در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA) را بدون طیکردن فرایند قانونی به IDF ارائه کرده است. درصورتیکه این ادعا صحت داشته باشد، نقض جدی اعتماد کاربران محسوب میشود.
یوسف در پست خود در شبکه اجتماعی X هشدار داد:
اگر اختیار کلیدها در دست شما نباشد، بدینمعناست که داراییها نیز به شما تعلق ندارند. ما همه فلسطینی هستیم.
بهعبارتدیگر، نقض حریم خصوصی کاربران فلسطینی یعنی حسابهای سایر کاربران نیز در امنیت نیست و داراییهای متعلق به آنها میتواند در هر زمان از کنترل خارج شود. بنابراین، این موضوع نگرانی جدی در فضای رمزارزها بهشمار میرود.
بهنقل از کریپتونیوز، بیانیه یوسف نگرانیهای فراوانی را درباره تمرکز قدرت در صرافیهای بزرگ و امکان مداخله دولت در سیستمی را منعکس میکند که بسیاری تصور میکردند غیرمتمرکز و خودمختار است. این حادثه الگوی گستردهتری از توقیف رمزارزهای مرتبط با درگیریهای ژئوپلیتیکی را نشان میدهد.
در اکتبر۲۰۲۳، مقامهای اسرائیلی حسابهای رمزارزی را مسدود کردند که ادعا میشود حماس برای جمعآوری کمکهای مالی استفاده کرده بود. گزارشها حاکی از آن است که بایننس به بستن این حسابهای مرتبط با حماس کمک کرده است. آوریل۲۰۲۳ نیز، مقامهای اسرائیلی ۱۹۰ حساب بایننس را توقیف کردند که ادعا میشود با حماس و داعش در ارتباط بودهاند.
این در حالی است که سایر عوامل قدرتمند در فضای رمزارزی نیز اقدامات مشابهی انجام دادهاند. برای مثال، در سال ۲۰۲۳، تتر ۳۲ آدرس رمزنگاری را مسدود کرد که گفته میشود با فعالیتهای تروریستی در اسرائیل و اوکراین مرتبط بودهاند. این اقدام با همکاری دفتر ملی مبارزه با تأمین مالی تروریسم اسرائیل انجام و به توقیف ۸۷۳,۱۱۸ دلار رمزارز USDT منجر شد.