فناوری دانش صفر میتواند اتریوم را در برابر تهدیدات کوانتومی ایمن کند
نتایج تازهترین پژوهشها نشان داده است که اتریوم با کمک فناوری دانش صفر میتواند خود را در برابر تهدیدات کامپیوترهای کوانتومی ایمن نگه دارد.
شرکتهای بزرگی مانند گوگل، مایکروسافت، آمازون و آیبیام درحالحاضر مشغول تحقیق و توسعه فناوری کامپیوترهای کوانتومی هستند. شینشین فن، رئیس بخش رمزنگاری در IoTeX، بهتازگی مقالهای تحقیقاتی با عنوان «امکان مهاجرت نرم بهسمت امنیت پساکوانتومی برای اتریوم» را منتشر کرده است.
مقاله مذکور در کنفرانس بینالمللی بلاکچین ۲۰۲۴ بهعنوان بهترین مقاله شناخته شده است. در این مقاله ادعا شده است که دانش صفر، دانش مبتنیبر هش، کاربرپسندترین راه برای ایمنسازی شبکه اتریوم و دیگر سیستمهای رمزنگاری مشابه در برابر تهدیدات کوانتومی است.
به نقل از کوینتلگراف، دکتر فن توضیح داد که الگوریتمهای امضای دیجیتال مبتنیبر منحنی بیضوی (ECDSA) که در سیستمهای بلاکچین فعلی برای امضای تراکنشها استفاده میشوند، در برابر حملات کوانتومی آسیبپذیر هستند. بااینحال، این آسیبپذیری میتواند با افزودن روش اثبات صفر مانند «استدلال شفاف مقیاسپذیر دانش صفر» (ZK-Stark) به هر تراکنش برطرف شود.
این محقق تأکید کرد که روش مذکور انتقالی نرم برای کاربران را نیز تضمین میکند و در عین حال پیچیدگیهای روشهای دیگر مقاوم در برابر کوانتوم را ندارد. شینشین فن گفت:
روش ما به کاربران امکان میدهد تا از کیفپول فعلی خود استفاده کنند؛ درحالیکه هر تراکنش با اثبات دانش صفر که در برابر کوانتوم ایمن است، همراه میشود… باید هم جنبه امنیت و هم جنبه کاربرپسندی را در نظر بگیریم.
این محقق تأکید کرد که تعادل بین تجربه کاربری و نیازهای امنیتی کلید اطمینان از مهاجرت بهموقع به استانداردهای پساکوانتومی است.
هشدار کوانتومی ۲۰۲۴
انتقال نرم به امنیت پساکوانتومی برای کاربران نهایی بسیار مهم است. مؤسسه ملی استانداردها و فناوری (NIST) بهتازگی اولین مهلت برای مهاجرت سیستمهای قدیمی به استانداردهای امضای پساکوانتومی را منتشر کرده است. توصیه این مؤسسه به نهادها این است که قبلاز سال ۲۰۳۵ اقداماتی برای مقاومت در برابر کوانتوم انجام دهند.
در اکتبر ۲۰۲۴، گزارشی از روزنامه ساوت مورنینگ چاینا پست ادعا کرد که محققان دانشگاه شانگهای موفق شدهاند با استفاده از کامپیوتر کوانتومی به الگوریتمهای رمزنگاری نفوذ کنند. بااینحال، تحلیل یوتیوبر نامآشنا، منتال آوتلا، نشان داد که کامپیوتر کوانتومی استفادهشده در این آزمایش، تنها موفق شده است یک کلید 22 بیتی را بشکند.
در مقام مقایسه، استانداردهای رمزنگاری پیشرفته از کلیدهایی بین ۲۰۴۸ تا ۴۰۹۶ بیت استفاده میکنند. این یعنی کامپیوترهای کوانتومی هنوز موفق نشدهاند از سد استانداردهای رمزنگاری بگذرند.
دیگر محققان نیز با این نظر موافقاند که تهدید ناشی از کامپیوترهای کوانتومی درحالحاضر اغراقآمیز است. دلیل این امر آن است که تفاوت چشمگیری بین توانایی فعلی کامپیوترهای کوانتومی در تجزیه اعداد و طول کلیدهای رمزنگاری پیشرفته وجود دارد.