پیپال استیبلکوین دلاری خود را روی شبکه اتریوم رونمایی کرد
آگوست۲۰۲۳ (۱۶مرداد۱۴۰۲)، پیپال استیبلکوین دلاری خود، پیپال یواسدی (PYUSD) را معرفی کرد. شرکت پکسوس که قبلاً استیبلکوین بایننس (BUSD) را عرضه کرده است، این استیبلکوین را روی شبکه اتریوم و با پشتوانه دلار آمریکا صادر میکند. صندوق ذخیره پشتیبان استیبلکوین PYUSD نیز از سپردههای دلاری و اوراق کوتاهمدت خزانهداری و داراییهای معادل پول نقد تشکیل شده است.
برخی از تحلیلگران معتقدند که پیپال یواسدی میتواند اتریوم را به بستر اصلی مالی اینترنت تبدیل کند و برخی دیگر آن را به رمزارزهای ضعیف بانک مرکزی تشبیه کردهاند. طبق اعلام شرکت پیپال، پیپال یواسدی (PYUSD) بهزودی دراختیار مشتریان آمریکا قرار میگیرد.
ناگفته نماند که این استیبلکوین را همواره میتوان با دلار آمریکا بازخرید و در پلتفرم پیپال با سایر رمزارزها مبادله کرد. شرکت پیپال خاطرنشان کرده است که پیپال یواسدی در آینده نزدیک بهعنوان یکی از روشهای پرداخت برای خریدهای مختلف دردسترس قرار میگیرد.
نظر جامعه رمزارز درباره استیبلکوین پیپال چیست؟
عرضه استیبلکوین پیپال یواسدی (PYUSD) برای جامعه رمزارز همزمان خبر تلخ و شیرینی محسوب میشود. این استیبلکوین میتواند درنهایت اتریوم را به جایگاهی پایدار در جریان اصلی مالی جهان برساند؛ اما نگرانیهایی نیز بابت نبود تمرکززدایی و کنترل داراییهای شخصی وجود دارد.
طرفداران اتریوم معتقدند که عرضه PYUSD به پذیرش گسترده اتریوم سرعت خواهد بخشید. آنتونی ساسانو و رایان شان آدامز میگویند استیبلکوینهای مبتنیبر استاندارد ERC-20 بلاکچین اتریوم را یک قدم به بستر اصلی مالی اینترنت نزدیکتر میکنند. درحالحاضر و طبق دادههای وبسایت اتراسکن، تعداد کاربران فعال روزانه شبکه اتریوم بین ۳۰۰ تا ۴۰۰هزار نفر است.
رایان شان آدامز به این نکته مهم اشاره کرده است که ۴۳۰میلیون نفر بهطور مداوم از سرویس پرداخت آنلاین پیپال استفاده میکنند و این امکان وجود دارد که بیش از ۵درصد از جمعیت ۸میلیاردنفری جهان ازطریق استیبلکوین جدید پیپال وارد شبکه اتریوم شوند. برخی دیگر ازجمله قانونگذاران نیز این حرکت پیپال را نمونهای دیگر از استقبال شرکتهای بزرگ از رمزارز و دمیدن روح تازهای در سیستم سنتی پرداخت میدانند.
۷آگوست۲۰۲۳ (۱۶مرداد۱۴۰۲)، پاتریک مکهنری، رئیس کمیته خدمات مالی مجلس نمایندگان آمریکا، پس از انتشار خبر عرضه استیبلکوین شرکت پیپال در بیانیهای اعلام کرد که استیبلکوینهایی مانند پیپال یواسدی ستونهای سیستم پرداخت قرن بیستویکم و نویدبخش آیندهای روشن هستند.
دراینمیان، برخی دیگر از تحلیلگران بابت تمرکززدانبودن این استیبلکوین ابزار نگرانی کردهاند. ممیزهای قرارداد هوشمند خاطرنشان کردهاند که قرارداد هوشمند استیبلکوین PYUSD از تابعهایی استفاده میکند که به متمرکزسازی آن منجر میشود. همچنین، کریس بلک، محقق رمزارزها، اعتقاد دارد که درصورت لزوم، پیپال میتواند از تابعهای بحثبرانگیزی استفاده کند.
سارا هادر، مشاور حقوقی داراییهای دیجیتال، نیز بر همین عقیده است و میگوید استیبلکوین پیپال از بسیاری جهات شبیه رمزارز بانک مرکزی است و همان استانداردهای نظارتی را دارد. همچنین، متخصصان قرارداد هوشمند به این موضوع اشاره کردهاند که پیپال هرزمان که بخواهد، میتواند قرارداد هوشمند PYUSD را تغییر دهد.
اکتبر۲۰۲۲ (مهر۱۴۰۱)، پیپال بهدنبال اتخاذ سیاستی بحثبرانگیز با انتقادهای شدیدی مواجه شد. در آن زمان، پیپال اعلام کرد کاربرانی که اطلاعات نادرست ثبت کنند، ۲,۵۰۰ دلار جریمه خواهند شد؛ البته پس از هجوم انتقادها، پیپال عقبنشینی و اعلام کرد که این مسئله بهاشتباه منتشر شده است.
دراینبین، پاتریک کالینز، مهندس بلاکچین، رویکردی خنثی دارد و معتقد است که استیبلکوین پیپال میتوانست «حماسی» باشد؛ اما برخی از انتخابهای آنها بهینه نیست؛ مانند انتخاب نسخه قدیمی سالیدیتی بهعنوان زبان برنامهنویسی قرارداد هوشمند این استیبلکوین.
طبق دادههای وبسایت کوینمارکتکپ، قیمت کنونی اتریوم ۱,۸۳۰ دلار است و از زمان انتشار خبر عرضه استیبلکوین پیپال، بهغیر از نوسانهای جزئی تغییر محسوسی نکرده است.